Welkom


Hagediensten is een basisgemeente van en voor de bezoekers: een gemeenschap van onderaf, die functioneert met een grote mate van participatie en zelfwerkzaamheid van alle deelnemers. Een lerende gemeente van mensen met een verschillende kerkelijke achtergrond, die zoeken naar nieuwe wegen, die 'gaan waar geen weg is' in de wereld van vandaag.

De naam Hagediensten verwijst zowel naar het karakter van vrijplaats, als ook naar de plaats waar de Hagediensten gehouden worden, namelijk de kapel van Bartiméus.

Kapel Bartimeus

Arnhemsebovenweg 3
3941 XM Doorn

Klik hier voor de routebeschrijving. 

.Agenda

Zondag 15 oktober 2017

Kapel Bartiméus 10.30 uur, inzingen 10.15 uur                               Voorganger: Peter Koper s.j.                                                         Muzikant: Gerben Baaij                                                                  Lezingen: Jesaja: 25: 1 - 9 en Mattheus 22: 1 - 14                           Collectedoel: school la Tulipe in Mikondo - Kinshasa

  
                                 P.P.Rubens - Jesaja

Een feestmaal voor iedereen! Vol met uitgelezen spijzen en wijnen. Jesaja ziet op de berg Sion de verhullende sluier wegtrekken, de gasten kunnen elkaar nu zien. Vriend en vijand kijken elkaar eindelijk in de ogen.

Ook in Matteüs wordt een feest beschreven, een bruiloftsmaal, maar juist degenen die tot de eigen groep horen, laten verstek gaan. Ook hier wordt vervolgens iedereen die de toegangswegen passeert genodigd en ze kómen. Wat doet dan die ene man zonder bruiloftskleed? Juist hij wordt bewust verwijderd. Wat verwacht de gastheer van zijn uitverkoren gasten?

 

Zondag 29 oktober 2017

Herdenking van de overledenen                                                     Kapel Bartiméus 10.30 uur, inzingen 10.15 uur                               Voorganger: Joke de Zwaan                                                              Muzikant: Frits de Zwaan                                                                                                       Collectedoel:  de moestuin van Ecole de Soleil op Haïti