Nieuws‎ > ‎

Woord van dank namens de Stichting Kitoko. Marieke van der Linden

Geplaatst 13 jan. 2017 05:36 door Martin Kemperman

Lieve mensen van de Hagediensten,

De afgelopen 3 jaar is er gecollecteerd voor Stichting Kitoko, en heb ik u veel kunnen vertellen over het kinderhuis in Kinkole, een buitenwijk van Kinshasa in Congo. Er worden daar ruim 100 straatkinderen opgevangen en geresocialiseerd, om na 2 jaar terug te kunnen keren naar hun familie.
Gedurende hun verblijf gaan ze naar school, op het terrein waar het kinderhuis staat. Mede door uw steun konden we maandelijks geld sturen om de leerkrachten te betalen, van de basisschool. Jaarlijks sturen we ook geld om nieuwe leermiddelen aan te schaffen en voor deelname aan het examen aan het eind van de basisschool. Het is prachtig dat de school ook openstaat voor kinderen uit de buurt, waarvan de ouders te arm zijn om hun kinderen naar school te laten gaan,  ook zij profiteren van onze steun. Er is veel onrust in Congo en ook in Kinshasa de afgelopen maanden, maar gelukkig is er niets vernield tot nu toe in het internaat en de scholen.
Wij willen u nogmaals heel hartelijk danken voor uw steun, en de koop van kaarsen in november, en tenslotte de prachtige collecte met Kerst, 283,40 euro, en mocht u overwegen ons misschien jaarlijks een donatie te geven, onze bankrekening is : NL03ABNA 0592500756 Stichting Kitoko te Driebergen, uiteraard met ANBI-status.

Comments