Nieuws‎ > ‎

Stilleven, een kloosterglossy Paulien van Bohemen

Geplaatst 15 feb. 2016 09:15 door Oecumenische Hagediensten


Een wereldprimeur in Berkel-Enschot: een glossy over het kloosterleven. Het trappistenklooster abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven presenteert een tijdschrift over het sobere en verstilde leven van een monnikengemeenschap.
Velen zijn nieuwsgierig naar het kloosterleven, maar zomaar binnenwandelen in het trappistenklooster of rondzwerven op het terrein zit er niet in. De abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot nabij Tilburg heeft een gastenverblijf, een kloosterwinkel, een brouwerij en een proeflokaal. Jaarlijks komen daar duizenden bezoekers op af. Het klooster zelf echter (de leef- en werkruimte van de monniken) is verboden terrein. Daar leven de trappistenbroeders in stilte en soberheid. Om tegemoet te komen aan de behoefte van de bezoekers om het kloosterleven te leren kennen is deze glossy uitgebracht.
De lezer maakt kennis met de abt van Koningshoeven en andere markante monniken. Ook vertelt het tijdschrift over de opmerkelijke geschiedenis van het klooster, wordt ‘een dag uit het leven van een monnik’ in beeld gebracht en bevat het inspirerende tips voor mensen die iets van de klooster-spiritualiteit een plek willen geven in hun eigen leven. Natuurlijk krijgen de bierbrouwerij van La Trappe en andere activiteiten van en rond de abdij aandacht. De abt, broeder Bernardus, denkt dat veel mensen na het lezen van de glossy hun beeld van het leven in een klooster moeten bijstellen: ‘Ik denk dat het voor veel mensen een verrassing is, dat we net gewone mensen zijn.’

Bron: Nieuwwij.nl/Omroep Brabant

Stilleven- (eind)redactie Jan-Willem Wits met fotomateriaal van Peter Boer en vormgeefster Marijke Kamsma, € 14,95.

De glossy is alleen te koop in de kloosterwinkel op het abdijterrein en te bestellen via de webwinkel www.kloosterwinkelonline.nl.
Comments