Nieuws‎ > ‎

Samen voor het klimaat

Geplaatst 8 mrt. 2019 01:32 door Oecumenische Hagediensten
Op zondagmiddag 10 maart is er een grote Klimaatmars in Amsterdam, van 13 – 16 uur. De start is op de Dam. Met deelname aan de klimaatmars laat je aan de regering zien dat er veel draagvlak is in Nederland voor een steviger klimaatbeleid. Het klimaat gaat iedereen aan. De wens is dan ook dat onze regering rechtvaardige maatregelen neemt.

Ook vanuit de kerken wordt veel deelname verwacht. Jongerenwerk Grote Kerk organiseert in samenwerking met Jongerenkoor Driebergen en locale ondernemers deelname vanuit Driebergen aan de klimaatmars in Amsterdam. Verzamelen op station Driebergen-Zeist, spoor 2 om 11:30 uur. 
Deelnemers die zich aanmelden via http://threehills.nl/duurzaam-driebergen/, krijgen bij vertrek een lunchpakket mee en kunnen na afloop, rond 17:30 uur gezamenlijk eten in Nieuw Salem (naast de Grote Kerk) in Driebergen. Om 18:30 uur is er een speciale klimaatdienst in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Marian van Giezen en het RK Jongerenkoor verleent medewerking aan de dienst. Degenen die vanuit de Hagedienst hieraan willen deelnemen, kunnen de dienst van a.s. zondag voortijdig verlaten om op tijd op het station te zijn.
Een andere mogelijkheid is om eerder te vertrekken. Voorafgaand aan de start van de Klimaatmars op de Dam vindt in of voor de Dominicuskerk (Spuistraat 12, Amsterdam) om 12:15 uur voor alle deelnemende kerken een oecumenische viering (https://www.groenekerken.nl/klimaatmars/) plaats. Deze is georganiseerd door de Groene Kerken beweging. Aansluitend wordt de klimaatmars gezamenlijk gelopen.
Comments