Nieuws‎ > ‎

Programma Vredesweek 2015.

Geplaatst 9 sep. 2015 11:51 door Martin Kemperman   [ 10 sep. 2015 00:23 bijgewerkt ]
AMBASSADES VAN DE VREDE DRIEBERGEN EN DOORN VREDESWEEK 19 – 27 SEPTEMBER 2015

Activteiten in de Vredesweek!
In de Vredesweek van 19 tot 27 september 2015 organiseren de Ambassades van Vrede uit Doorn en Driebergen een viertal activiteiten voor alle mensen die willen werken aan vrede. Het thema voor dit jaar is: VREDE VERBINDT: BRUGGENBOUWERS GEZOCHT. 

De Vredesweek 2015 biedt volop gelegenheid om nieuwe mensen en ideeën te leren kennen en verbinding te leggen.
Er is een theaterworkshop , een maaltijd, een open debatavond. Op de zondagen is er in Driebergen of in Doorn een oecumenische vredesviering. De toegang voor alle activiteiten is gratis.

Zaterdag 19 september theaterworkshop: Wij maken het verschil!
Hoe is het om contact te maken met iemand van een andere afkomst die je niet kent en waar je wel benieuwd naar bent? Hoe is het om dit contact te verdiepen? In deze theaterworkshop deel je met spel en toneel elkaars verhalen. Zo ga je elkaar en elkaars achtergronden beter doorgronden. Workshopleider is Thamar Kemperman van theatergroep Formaat uit Rotterdam.

Plaats: DJOI Engweg 24 E Driebergen
Tijd: 15.00 - 18.00 uur met aansluitend een maaltijd voor de deelnemers.
Inschrijven (verplicht): vredeswerkgroepuh@gmail.com
Maximum aantal deelnemers: 40.

Zondag 20 september: Oecumenische Vredesdienst in Driebergen.
Een gezamenlijke viering van de PKN-Driebergen, de deelparochie Sint Petrus’ banden en de Oecumenische Hagediensten met cantorij en voorgangers uit de deelnemende kerken. Leerlingen van de Uilenburcht en Valkenheuvel delen versierde ‘vredesstenen’ uit. Een viering voor jong en oud, groot en klein.  Er is een collecte voor het vredesdorp Kuron in Zuid-Soedan.

Plaats: Grote Kerk, Hoofdstraat 115, Driebergen.
Tijd: 10.00 uur.

Woensdag 23 september debatavond: Kom eens over de brug!
Je woont in hetzelfde dorp. Maar jij hebt een andere huidskleur. En hij komt uit een andere cultuur. Of zij belijdt een religie die je eigenlijk niet kent. Wat voor verschillen merk je? Hoe beleef je dat? Wat vind je mooi en wat vind je moeilijk? En wie is er eigenlijk vreemd? Elkaar leren kennen is bouwen aan vrede. Te vaak loop je gewoon langs elkaar heen. Dat gaat anders op 23 september. Een open debatavond met jongeren en ouderen, politici, burgers, docenten, leerlingen, of kort gezegd, voor wie wil. Stel elkaar de lastige vragen maar. Vertel de ander maar hoe jij tegen dingen aankijkt. Kom over de brug en wie weet wat je bij elkaar ontdekt.

Plaats: het jongerenhonk DJOI, Engweg 24E, Driebergen.
Tijd: 20.00 - 21.30 uur.

Zondag 27 september: Oecumenische Vredesdienst te Doorn
Een gezamenlijke viering met voorgangers en muzikale inbreng van de deelparochie Sint- Martinus Doorn en de PKN-Doorn. Er is een collecte voor het vredesdorp Kuron in Zuid- Soedan.

Plaats: Sint Martinuskerk, Dorpstraat 15, Doorn
Tijd: 9.30 uur.

info: www.facebook.com/vredesweekuh – contact: vredesweekuh@gmail.com