Nieuws‎ > ‎

Oh, oh Den Haag of de ‘Schilderswijk-experience’

Geplaatst 17 sep. 2015 13:17 door Oecumenische Hagediensten   [ 17 sep. 2015 13:28 bijgewerkt ]
Een najaarstripje, voor u georganiseerd door de Werkgroep Spirituele Reizen in het kader van ‘ontmoeten en verbinden’ een programma van de Protestantse Gemeente Driebergen! Hagenieuws

Binnen de wijkgemeente 3wijken is Bé Jager geen onbekende. Hij was in zijn Haagse predikantsperiode één van de voortrekkers van de Haagse diaconale groep in de Schilderswijk. Deze groep zet zich nog steeds in voor een leefbaardere samenleving in de Schilderswijk in Den Haag.
Bé heeft een aantal mensen bereid gevonden om met een groep belangstellenden uit Driebergen een wandeling (2 uur) te maken door deze wijk, maar ook door de oude Joodse wijk (nu Chinatown), we komen bij de moskee, die ooit synagoge was en het Joods monument.
Onze gids hier is Willem van der Meiden. We krijgen van diaconaal medewerkster Hilly Merx een verhaal over het diaconaat, de buurt en de kerk en er wordt voor ons een lunch klaargemaakt door de ‘vrouwen van de kerk’. We sluiten de dag af met een kort liturgisch moment.
Het is tevens een prachtige opmaat naar ons nieuwe diaconale pand! Dit is het pand naast de Grote Kerk, wat aangekocht is door de diaconie en een diaconale bestemming zal krijgen, waar veel gedaan zal worden voor de minderheidsgroepen en de arme kant van Driebergen.

De kosten voor deze dag zullen op ongeveer 15 euro komen + de (trein/tram)reiskosten.
Het gaat om zaterdag 24 oktober. We zullen om ongeveer 9 uur vertrekken.
Info en opgave voor deze dag: Ida van Duuren, tel. 515793, idavanduuren@gmail.com