Nieuws‎ > ‎

Kleine, praktische daden Philip Idenburg

Geplaatst 14 feb. 2016 08:36 door Oecumenische Hagediensten
In de vastenbundel  roepen onze voorgangers ons op om melding te maken van onze kleine praktische daden voor een betere wereld. In dat kader vraag ik opnieuw aandacht voor Avaaz, een online campagnenetwerk dat de stem van gewone mensen laat doorklinken in wereldwijde besluitvorming.
Avaaz heeft vanaf het begin in 2007 gepleit voor wereldwijde vraagstukken als het milieu, de commercialisering van het milieu door een organisatie als Monsanto, voor de vrijheid van meningsuiting, voor dierenwelzijn en wat al niet. Vorig najaar heeft Avaaz met veel succes over de hele wereld demonstraties georganiseerd ter ondersteuning van de milieuconferentie in Parijs. 
Als deelnemer aan Avaaz vind ik het elke keer weer fascinerend om, als je je handtekening zet onder een actie, te zien hoe op datzelfde moment mensen over de hele wereld dat ook doen. De laatste jaren groeit Avaaz razendsnel en heeft nu meer dan 52 miljoen deelnemers in alle landen van de wereld. Dat betekent dat de organisatie zich bij voortduring afvraagt voor welke acties ze echt wereldwijde steun kunnen krijgen. Twee weken geleden kwam er daarom een enquête rond naar de voorkeuren van de deelnemers. Tot nu toe hebben meer dan 100.000 mensen de enquête ingevuld met interessante conclusies  over het aantal en de soort deelnemers en hun meningen over allerlei zaken.  
https://www.avaaz.org/nl/about.php
Comments