Nieuws‎ > ‎

De vrolijke Vrolijkheid

Geplaatst 10 nov. 2017 00:48 door Martin Kemperman
Dag allen,

Als ik op het AZC aankom denk ik altijd. Wow wat is het hier mooi zo in de bossen. Daar wil je wel wonen. Maar eenmaal op het AZC merk je dat dat de mensen die daar wonen, toch niet zo makkelijk elders kunnen komen. Dan zijn 4 muren om je heen, ookal liggen ze nog zo mooi in de bossen, toch vier muren om je heen, die ook wel eens op je af kunnen komen.
De Vrolijkheid organiseert daarom Vrolijke activiteiten. Zo hebben we laatst een filmdag georganiseerd voor ouders en kinderen, waar we “ Roodkapje” verfilmd hebben. Sprookjes zijn van alle culturen.
Vorige week zaterdag hebben we een Fluitconcert georganiseerd. Het Neflec ensemble kwam voor ons spelen. Daar waren wel 80 bewoners van 4 tot 80, die kwamen luisteren en genieten. Ze hadden zelf de heerlijkste hapjes gemaakt. Ook 2 van onze eigen jonge talenten uit de muzieklessen traden op. Misschien heeft u die wel gezien op de Nieuwe Burendag in Doorn. Het concert werd afgesloten met een optreden van de band bestaande uit muzikanten van andere AZC’s.

Als ik dit schrijf is het 4 november. Ik kijk naar buiten en het zonnetje schijnt. Hoera! Ik hoop dat hij dat nog even blijft doen en dat de tranen uit de lucht vandaag niet vallen. We gaan vanmiddag namelijk met 60 mensen ( ouders en kinderen) van het AZC in Leersum meelopen in de Sint Maarten Parade in Utrecht. Wat een feest belooft dat te worden.
De afgelopen woensdagen hebben de kinderen samen met ouders prachtige lampions gemaakt, waar we vanavond mee gaan “ shinen”. Supertrots ben ik nu al.
De bewoners kijken er erg naar uit. Even een dagje weg, even een uitje, waar je je gedachten even kunt laten voor wat ze zijn en genieten van het moment. Het thema van Sint Maarten is delen.
We vinden het heel fijn dat jullie ons een warm hart toedragen en dat we het plezier van genieten samen kunnen delen. Dank jullie wel.
Een hele mooie zondag !
Vrolijke groet,


Elvira Stein
Programma coördinator azc Leersum
Comments