Nieuws‎ > ‎

Blog van Cor P. Berkel: de meeste mensen deugen (vervolg)

Geplaatst 21 feb. 2020 03:02 door Oecumenische Hagediensten

Ik ben het van harte eens met Bregman in zijn gelijknamige boek. De hoeveelheid onderzoeken en verslagen van gesprekken met tal van deskundigen is overweldigend. En het sterkste is wel dat hij zijn boek heeft geschreven met visie. Hij ziet mensen niet als egoïstisch die uit zijn op hun eigen belang. Mensen zijn gericht op contacten en betrokkenheid. Mensen zijn niet uit op het verkrijgen van macht maar van erkenning. Het streven naar macht en invloed brengt het slechtste in ons naar boven.
De eenvoudigste regel is voor hem ”Wie goed doet, goed ontmoet”. Deze zin is bij vrijwel iedereen bekend, maar wordt niet door iedereen in de praktijk gebracht. Hij gaat in zijn boek op zoek naar de onderzoeken en praktijkvoorbeelden waaruit dat blijkt. 

Dicht bij huis geeft hij het voorbeeld van een thuiszorgorganisatie. De organisator en eigenaar, Jos de Blok, heeft voor zijn visie op zijn organisatie Buurtzorg een belangrijke Engelse prijs gekregen en vijf keer de prijs van ‘beste werkgever’
Buurtzorg heeft geen managers, planners of marketeers en werkt met teams die alles zelf besluiten en regelen. Mensen zijn prima in staat hun werk zelf te regelen, is zijn opvatting en dat blijkt. Wie goed doet……….. En er zijn meer van dit soort voorbeelden in binnen- en buitenland. En natuurlijk gaat er ook daar wel eens iets verkeerd want waar mensen werken worden fouten gemaakt maar de sfeer bij cliënten en medewerkers is uitgesproken positief.
Een ander voorbeeld dat Bregman beschrijft gaat over de opzet van gevangenissen. In Noorwegen is men gestopt met het opsluiten in cellen en werken veroordeelden in de natuur in een soort afgesloten park. De bewakers zijn eerder coaches en werken gewoon mee. Het uiteindelijke doel is de re-integratie in de maatschappij en die is beduidend beter dan die van gevangenissen met cellen.
Uit actuele onderzoeken blijkt dat moderne ziekten als stress en depressies vaak te maken hebben met de manier waarop mensen werken. Ooit had werken als functie om in leven te blijven. Groenten en fruit telen, hout zagen en hakken en jagen was nodig om te voorzien in het levensonderhoud. Die functie is in veel werk van huidige werknemers verdwenen. Opgeknipt en verdeeld doet iedereen zijn best op zijn eigen stukje werk maar je kan het nauwelijks nog echt werk noemen. Er bestaan zelfs aantoonbare totaal zinloze werkzaamheden en functies, de zogenaamde bullshit jobs.
Zelf verantwoordelijk zijn voor de tijdsbesteding, het resultaat en de opbrengst maakt herkenbaar wat de bedoeling is van je werk. We zijn daar ver van afgedreven. Doorgeschoten efficiency heeft het gewonnen van visie. “Wie goed doet, goed ontmoet” werkt ook omgekeerd. Dus welke visie hebben werkgevers? Als medewerkers benaderd worden als mensen en niet als economische productiefactor, blijkt ineens dat mensen deugen.

Rutger Bregman de meeste mensen deugen

 

 

Comments