Nieuws‎ > ‎

Afsluiting doorlopende kerkdienst Bethel

Geplaatst 21 feb. 2019 04:11 door Oecumenische Hagediensten

Het is goed om bijzondere evenementen goed af te sluiten. Afgelopen zondag gingen Anneke Weima, Yvonne de Meij en ik naar Den Haag om de sluitingsviering en dankdienst, na een streep door het kinderpardon- het einde dus ook van de drie maanden durende 24 uurs liturgie in het buurt en kerkhuis Bethel -, mee te maken.

Het was heel bijzonder. De Grote Kerk in Den Haag was hiervoor afgehuurd en die zat vol. 700 mensen?? Jong en oud. In totaal hebben 1000 predikanten en voorgangers deze diensten gaande gehouden en er kwamen zo’n 12000 mensen langs om te bidden, te zingen en met elkaar te vieren. Niet te vergeten alle vrijwilligers.

De viering zelf was sober en ingetogen, maar wij zongen wel de sterren van de hemel. Derk Stegeman hield een korte overweging, psalm 147 van Huub Oosterhuis uitgesproken door Margriet Quarles van Uffurd. Kaarsen werden ontstoken,. de dochter van de Armeense familie las twee gedichten voor en zij dankte ons zeer hartelijk. Na een aantal dankwoorden van twee andere mensen was er eten voor iedereen. Er was namelijk gevraagd aan ieder van ons om iets eetbaars mee te nemen. Jullie begrijpen het al.. ...er was veel, te veel? Hoeveel manden wel niet. De stemming was overigens opperbest en een band maakte muziek .

Wij togen weer opgewekt naar huis ondanks het hondenweer.

Marijke Egelie

Comments